כמה פעמים מצאתם את עצמכם רבים עם בן או בת הזוג שלכם על הכסף?
לקנות או לא לקנות צריך או לא צריך, או עד כמה מוכרים לכם משפטים כמו "איזה בזבזנית או בזבזן" או "איזה קמצן או קמצנית" "מאיפה את חושבת לשלם את זה?" "איך נראה לך נוכל לעמוד בתשלומים?" לא כולנו מתחתנים עם אנשים שהרגלי הצריכה והקנייה שלהם דומים לשלנו והפער הזה גורם פעמים רבות לריבים, ויכוחים שמתרבים ומעמיקים ככל שהשנים עוברות. הקנייה הלא מבוקרת במסגרות תקציב לא הגיוניות לרמת ההוצאה החודשית גורמת לפגיעה במצבה הכלכלי של המשפחה. מחודש לחודש המינוס הולך וגדל, הולך ומעמיק עוד ועוד ומתחיל להעיק ולגרום לדאגות ולמתח. והתוצאה כל שנה יותר ויותר זוגות מחליטים להתגרש בגלל מצבם הכלכלי.
למעשה, רובנו נכנסים לתוך מערכת יחסים ומתנהלים בלי יותר מדי שאלות. לדוגמא – הוא מוריד את הפח, היא מבשלת, היא עושה את הקניות בסופר והוא את הקניות של מכשירי החשמל. כדי שכל הפמיניסטיות לא יעופו עלי אז הוא גם עושה כביסה והיא מחליפה את הנורות השרופות.
גם בכל מה שנוגע לקניות והתנהלות כלכלית נוצר איזשהו חוזה לא מדובר המכתיב את אופן ההתנהלות הכלכלית בבית.
עם הזמן הדברים נכנסים לתוך שיגרה יומיומית וככה נוצר איזשהו חוזה לא מדובר בין שני בני הזוג. אף אחד מעולם לא דיבר עליו, התעמק בו אבל הוא נבנה אם נרצה או לא נרצה.
כל עוד הכל בסדר – מעולה. הבעיה מתעוררת כאשר אחד מבני או בנות הזוג לא מרוצה מהתנהלות הצד השני לאורך זמן ואז מתחילים הויכוחים.
אם נתייחס למערכת יחסים זוגית כמשחק. כל משחק צריך שיהיו לו כללים, בלי כללים אין אפשרות לשחק משחק. גם המערכת הזוגית שלנו צריכה מסגרת של כללים וגבולות אחרת לא ניתן יהיה לשחק את המשחק והיא תתפרק ותתקלקל לנו מבלי שנוכל לתקן אותה.
קבעו לעצמכם מסגרת מוגדרת של גבולות וכללים להתנהלות הכלכלית שלכם בבית.
שימו לב!!!
1. חשוב שהכללים יהיו מאד ברורים ומוגדרים ולא ניתנים לפרשנות אישית על מנת שיהיה קל להתנהל בתוכם.
2. חשוב שהם יהיו מקובלים ומוסכמים על שניכם.
3. חשוב לייצר כללים במיוחד באותם מקומות בהם אתם מזהים את הפערים הגדולים ביותר ביניכם. אותם מקומות בהם אתם שוב ושוב מוצאים את עצמכם מתווכחים ומתווכחים.
4. חשוב ששני בני הזוג יהיו מחויבים למערכת הכללים ויפעלו על פיה.
דוגמאות לכללים:
– כל קנייה מעל 300 ₪ דורשת את הסכמת בן או בת הזוג,
– ההוצאה החודשית על בגדים לא תעלה על 500 ₪.
– יוצאים לבילוי משותף פעם בשבוע ביום חמישי ב- 21:00
– קניות של צעצועים לילדים לא יעלו על 100 ₪ בחודש
– וכן הלאה וכן הלאה….
מה הכללים אצלכם בבית? איפה הפערים הגדולים ביניכם? אילו כללים יכולים לשדרג לכם את הזוגיות?
רוצים לדעת מה מצבכם הכלכלי? לחצו כאן ומלאו שאלון קצר